Loading...

Gent fent Poble recolza fermament les virtuts de la primera línia d’ajuts del Pla de Reactivació Econòmica de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Avui ja és realitat el primer paquet d’ajudes per pal·liar els efectes de la crisis del Coronavirus. La ciutadania en pot llegir les bases publicades i fer els seves sol·licituds.

Des de l’agrupació electoral Gent fent Poble considerem que aquesta línia d’ajuts, destinada a les persones que s’han quedat a l’ATUR, que han patit un ERTO o que són AUTÒNOMS, és totalment necessària per recolzar a aquests col·lectius que estan patint més fortament aquesta crisi.

També volen destacar la dotació econòmica important i sense precedents, de 390.000 €. Considerem que això sí que és estar a l’alçada de les circumstàncies perquè s’hi ha treballat moltes hores durat aquests darrers dies a fi de plantejar aquestes ajudes i fer-les realitat.

Les mesures, a més, van acompanyades de l’ampliació amb 100.000 € de la partida d’ajudes socials directes a persones vulnerables i famílies necessitades i d’un pla de suport a la ciutadania i al comerç. Amb tot això el nostre govern municipal ens demostra que no s’oblida de ningú i que és plenament conscient que aquesta crisi afecta d’un forma o altre a tothom.

El muntant de 700.000 € del Pla de Reactivació ens fa ser plenament conscients de la feina i la gran tasca social i econòmica que està fent Gent fent Poble al govern de Sant Fruitós a favor dels seus veïns i veïnes, i justament és el nostre deure donar-hi reconeixement i ple suport.

La gestió dels companys i companyes al govern del municipi sempre s’ha caracteritzat per ser eficaç, rigorosa, propera i plantejada per estar al costat del ciutadà, i és així com tots els santfruitosencs i santfruitosenques necessiten que sigui el seu govern. Aquesta crisi sanitària ha fet aflorar encara més un govern proper i sensible a les necessitats, que demostra, en circumstàncies totalment adverses, la capacitat de reacció i de gestió. I volem agrair a l’equip de govern de Gent fent Poble aquesta sensibilitat que demostra cada dia que passa d’aquesta crisi.

Per tant, res de populisme. Perquè aquest govern prepara bé les coses, perquè s’anuncien les accions i perquè es fan les accions. Les coses es diuen i es fan. Perquè el què importa són els fets i el “ser-hi” quan els teus veïns i veïnes et necessiten. Ser-hi i actuar.

Algun mitjà de comunicació s’ha fet ressò també d’aquest Pla de Reactivació qualificant la proposta de “simpàtica, però de dubtosa eficàcia” on a més, asseguren que “L’alcalde està seguint una premissa: electorat feliç, vot segur”. Gent fent Poble es pren molt seriosament la seva feina. No estem aquí per caure simpàtics a ningú, sinó per gestionar i treballar amb rigor.

Demanem un respecte als companys de govern, a l’alcalde i a la ciutadania, i més en aquestes circumstàncies excepcionals. No menystinguem qui governa, ni tampoc el seu electorat, si us plau.

Estem aquí per contribuir a fer millor la vida dels nostres ciutadans i en vuit anys al cap davant del govern de coalició i, ara en solitari, ho avalen. Gent fent Poble està aquí per servir als qui ens voten, però també als qui no ho han fet. Exactament, en la mateixa mesura.

Afegir que des de Gent fent Poble lamentem profundament l’actitud dels grups de l’oposició del nostre ajuntament -ERC, PSC i JUNTSxSF- que titllen aquests ajuts de populistes i de ser poc seriosos. Alhora falten a la veritat en les seves afirmacions de manca de comunicació ja que els regidors de govern s’han reunit telemàticament amb tots els grups setmanalment des de l’inici de la crisi sanitària, i des del primer dia de la crisi es va establir un grup de whatsapp creat especialment per donar informacions a diari.

Fins ara totes les iniciatives que s’han dut a terme han estat enfocades directament a les persones, a les famílies, als comerços, als autònoms i a les empreses i ens consta que han estat molt ben rebudes i molt agraïdes per la població i creiem que s’ha de valorar. També des de Gent fent Poble sempre hem estat crítics amb nosaltres mateixos i per tant també sabem que tot es pot fer millor.

Gent fent Poble arribem a la conclusió que el més important per l’oposició no és col·laborar en ajudar als ciutadans, sinó menystenir aquest Pla de Reactivació pel fet que al govern hi ha Gent fent Poble amb l’alcalde Batanés al capdavant. I això per a ells s’ha de combatre a qualsevol preu.

Per últim, des de Gent fent Poble animem a tothom a que cerquin tota la informació relativa a aquest ajut i d’altres, que es troben a la web municipal, i que no dubtin a contactar amb el nostre grup per col·laborar i per proposar iniciatives i per recolzar  al govern municipal.

+ Gent fent Poble _ SFB