Loading...

Maniobra obscura del govern tripartit per modificar el Pla General i suspendre llicències, colat a última hora al Ple d’octubre

Una setmana abans del ple, com és preceptiu, es fan les Comissions Informatives, (8 d’octubre en aquest cas) on el govern informa a l’oposició dels temes que van a Ple i els dóna accés als expedients per poder-los llegir i resoldre dubtes.

Al mateix dijous 15 a les 12 h del migdia (tan sols 5 hores abans de l’inici del Ple) el govern tripartit de Sant Fruitós de Bages (ERC, PSC i JuntsxSF) va enviar per mail un expedient sobrevingut que significa ni més ni menys que la “modificació del Pla General d’Ordenació per a la regulació de les instal·lacions de producció d’energia elèctrica”. Un document important ja que pretén modificar el Pla General i que preveu “suspendre potestativament en tots els sòls del terme municipal classificats com a urbanitzables i els no urbanitzables … totes les tramitacions i llicències …”.

Davant de la impossibilitat lògica de veure en condicions un expedient d’aquesta magnitud i conseqüències Gent fent Poble va demanar que es passés el punt per al proper Ple de novembre i s’expliqués amb tranquil·litat i amb els tècnics al davant. La resposta del regidor d’Urbanisme David Uró va ser menystenir la tasca dels regidors de l’oposició i fer mofa de la petició. L’alcaldessa Àdria Mazcuñan per la seva banda, després que li preguéssim que ajornés aquest punt del Ple va indicar que “ara quan l’incloguem us l’explicarem”, paraules inadmissibles per la presidència del Ple que ha de vetllar pels drets de tots els regidors/es i el dret a la informació en temps i forma.

Aquests dos fets van provocar que els regidors de Gent fent Poble s’aixequessin de la cadira i marxéssim de la sala de plens durant la votació per incloure aquest punt i tractarlo. Però, el govern tripartit va procedir igual sense cap mirament. Com que el govern tripartit té majoria el punt es va aprovar i es suspenen les llicències en aquests àmbits.

GfP recorda que amb el 41% dels vots a les darreres eleccions és la força més votada amb el doble de vots que la segona, i que la burla i el menysteniment cap als 6 regidors de GfP és una burla cap un nombre molt important de veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages.

L’endemà del Ple, un cop revisat l’expedient i per la nostra sorpresa, veiem que el contingut de l’expedient conté un informe del secretari signat l’1 d’octubre i incorporat a l’expedient el mateix dia, i un informe de l’arquitecte municipal signat el dia 8 d’octubre i incorporat el dia 16 d’octubre, o sigui, un dia després del Ple. Alhora, afegir que la proposta d’acord que s’eleva al Ple està feta des del dia 9 d’octubre i fins el dia 15 al migdia no se’n diu res.

Des de GfP volem posar de manifest aquestes males praxis, poc democràtiques i són el camí triat pel tripartit que ara ens governa.

Sant Fruitós de Bages, 16 d’octubre de 2020

Grup municipal de Gent fent Poble

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *