Loading...

La GAIP dona la raó a GfP i obliga al Tripartit a donar-li accés a un expedient

La GAIP és la “Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública”. Un ens tutelat per la Generalitat de Catalunya que vetlla per què siguin ateses les reclamacions de la ciutadania contra la denegació de sol·licituds d’accés a la informació pública que prèviament hagin formulat, és a dir, que vetlla perquè els que governen no trepitgin els drets d’accés a la informació de tots els ciutadans i dels regidors a l’oposició.

A través de la Resolució 423/2021, la GAIP obliga a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, governat pel Tripartit ERC-PSC-JUNTS, a donar accés a un expedient municipal
que es va demanar fa 7 mesos.

El 27 d’octubre de 2020 els regidors de Gent fent Poble van sol·licitar accés a un expedient municipal sobre l’obertura d’un expedient disciplinari a una treballadora i l’alcaldessa el va denegar. Posteriorment l’alcaldessa també va desestimar un recurs de reposició de GfP contra aquesta denegació. El 30 de novembre de 2020 els regidors de GfP van presentar queixa davant la GAIP i es va obrir l’expedient 791/2020. 

El dia 5 de març de 2021 es va fer una sessió de mediació i com que el resultat fou en contra de l’Ajuntament l’alcaldessa Àdria Mazcuñan i la regidora Cristina Múrcia es van negar a signar l’acta (la GAIP va emetre un certificat el 3 de maig indicant que havia estat impossible obtenir la signatura de totes dues).

Finalment el dia 13 de maig de 2021 la GAIP va emetre la Resolució que requereix a l’Ajuntament que lliuri als regidors de Gent fent Poble la informació de l’expedient sol·licitat. Ara l’alcaldessa Àdria Mazcuñan a través del Decret 0884-2021 de 25 de maig ha donat accés durant dos dies a l’expedient.

Gent fent Poble considera del tot inadmissible l’actitud obstruccionista i contraria a la
Llei de Transparència que exerceix el Tripartit i la seva alcaldessa.

Nota: resolució de la GAIP a https://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/2021-0423

Gent fent Poble

Sant Fruitós de Bages, 26 de maig de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *