Loading...

La GAIP altra vegada i també l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades emeten resolucions contra decisions del Tripartit

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (apdcat) és un altre ens públic que també
se suma en les resolucions contra l’Ajuntament.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñan va denegar un cop més l’accés a un expedient municipal demanat pels regidors de Gent fent Poble. La seva motivació fou que contenia dades personals susceptibles de protecció. El Portaveu de GfP va presentar una queixa a la GAIP, qui alhora va sol·licitar un informe a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Aquest informe (Ref.: IAI 36/2021) conclou que resulta proporcional atorgar l’accés al regidor a l’expedient administratiu sempre que s’anonimitzi la identificació del ciutadà
sol·licitant.

La GAIP (la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública), alhora, ha resolt un cop més que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha de complir la Llei d’Accés a la Informació Pública, Transparència i Bon govern, i donar accés a l’expedient municipal demanat, anonimitzant les dades de la persona.

A través de la Resolució 568/2021, la GAIP resol una vegada més contra decisions del
Tripartit que pretenen amagar informació a l’oposició. No es coneixen cap precedent d’Ajuntament que acumuli tantes resolucions contraries en tan poc temps. Un rècord trist i que afebleix la democràcia al nostre poble.

Nota: resolució de la GAIP a http://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/2021-0568

Gent fent Poble

Sant Fruitós de Bages, 21 de juliol de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *