Loading...

GfP veu bé el Cartipàs després d’equilibrar la proposta inicial del tripartit

Gent fent Poble va donar la conformitat a què s’aprovés el Cartipàs de Ple proposat durant aquest mes d’agost després d’aconseguir equilibrar els greuges proposats pel tripartit -ERC, PSC, JuntsxSF- en els primers esborranys del document.
Com ja vàrem manifestar a mitjans de juliol el Cartipàs proposava un ofegament econòmic per a GfP, sota el pretext d’abaixar el cost global dels polítics per al municipi.
A les diverses reunions vam explicar i argumentar que el camí per assolir la proposta era equilibrar en descens entre tots per igual, cosa que vàrem aconseguir fer entendre.

El nostre recolzament arriba sota 4 conceptes:

 1. Assignacions als grups municipals.
  Per obtenir una rebaixa total del 10% la proposta inicial era rebaixar un 27% a GfP, un 10% a ERC i un 0,00% al PSC i a JuntsxSF. La racionalitat proposada per GfP ha portat a què al final s’hagi fet una rebaixa lineal a tots per igual del 10%.
 2. Assignacions assistències regidors oposició.
  Es va treballar per deixar congelat aquest import atenent a que a l’haver-hi un regidor menys a l’oposició i al tenir només un portaveu a l’oposició, la rebaixa en aquest concepte ja és del 20%.
 3. Dedicació i retribucions alcaldessa i regidors de govern.
  Atenent a què l’alcaldessa rebaixa la dedicació un 9’5% i els regidors de govern rebaixen la seva dedicació una mitjana del 8%, el fet d’abaixar-se els sous un 14% sobre el global és gairebé una congelació de sous, situació que està en consonància amb els altres conceptes.
 4. Reedició del document de participació subscrit el 8 d’octubre de 2019.
  Davant la negativa inicial des de GfP vàrem aconseguir acordar una reedició del document que es tractarà en reunions a realitzar a partir del setembre.

Grup municipal Gent fent Poble
A, Sant Fruitós de Bages, 31 d’agost de 2020
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *