Loading...

EL TRIPARTIT TORNA A SALTAR-SE LA LLEI DE TRANSPARÈNCIA I LA “GAIP” TORNA ACTUAR CONTRA ELLS

El Tripartit -ERC-PSC-JUNTS- es veu obligat per segona vegada en pocs dies a donar
accés als regidors de Gent fent Poble a un expedient municipal que els hi va ser denegat per dues vegades.

La GAIP (la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública) ha hagut d’obligar per segona vegada a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a complir la Llei d’Accés a la Informació Pública, Transparència i Bon govern, i aquesta vegada, a més, amb un incident d’execució obert perquè no va atendre la resolució en el termini de dies indicat.

A través de la Resolució 381/2021, la GAIP resol a favor de la reclamació feta per GfP, en el sentit de donar accés a un expedient municipal que es va demanar fa 5 mesos.

El 8 de gener de 2021 els regidors de GfP van demanar accés a un expedient municipal per l’obertura d’un expedient disciplinari a un treballador. L’alcaldessa Mazcuñan va denegar-ne l’accés i posteriorment l’alcaldessa també va desestimar el recurs de reposició presentat per GfP. Aquesta doble denegació d’accés va generar una queixa davant la GAIP (expedient 0148/2021).

El dia 29 d’abril 2021 la GAIP va emetre la Resolució requerint a l’Ajuntament que lliurés als regidors de Gent fent Poble la informació de l’expedient en el termini de 5 dies, cosa que no va complir. Això va provocar que el dia 17 de maig la GAIP iniciés un “incident d’execució” per aquest incompliment d’una resolució seva.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñan a través del Decret 0920-2021 de 28 de maig no ha tingut
més remei que donar accés a l’expedient.

Gent fent Poble considera gravíssima aquesta actitud reiterada del Tripartit de posar traves a la informació als regidors que representen el 41% del vots i que pretenen dur a terme la seva tasca com a oposició, com correspon.

Però encara és més preocupant, que l’alcaldessa no faci cas de les resolucions de la GAIP, un organisme que vetlla pel compliment la Llei de Transparència de la informació de les administracions públiques.

Nota: resolució de la GAIP a https://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/2021-0381

Gent fent Poble

Sant Fruitós de Bages, 02 de juny de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *