Loading...

EL TRIPARTIT AMAGA MÉS INFORMES A L’OPOSICIÓ. LA GAIP OBLIGA DE NOU A DONAR-LOS. UN D’ELLS REITERA QUE EL “CAP” DE LA POLICIA LOCAL NO TREBALLA ELS CAPS DE SETMANA

Un dels informes amagats indica que durant els caps de setmana només treballen 2
dels 3 Caporals que té la Policia. Queda clar de forma reiterada que qui no treballa els caps de setmana és el Cap de la Policia Local.

Gent fent Poble va demanar accés a l’expedient municipal 02/2020 el qual conté informes de la Policia Local adreçats a Recursos Humans. Fins a 3 vegades l’alcaldessa Àdria Mazcuñan va denegar l’accés als documents. El març de 2021 es va presentar una queixa davant la GAIP, obrint l’expedient de reclamació no 266/2021 – GAIP. La resolució de la GAIP ha donat un cop més la raó a Gent fent Poble i ha obligat a l’Ajuntament a donar accés als informes de l’expedient 02/2020. 

La RESOLUCIÓ 454/2021 de 20 de maig de la GAIP, favorable a GfP, conclou que cal donar accés als informes i en aquells que hi hagi dades personals sensibles aquestes hauran de ser tapades (la Llei preveu aquest fet). A més la GAIP en aquesta resolució tira per terra de forma clara i contundent els arguments del Secretari municipal que va justificar el fet de no donar accés. La GAIP també renya al Secretari per no prestar assessorament i assistència als regidors de Gent fent Poble quan li vàrem demanar, cosa a la qual està obligat.

L’Ajuntament en un intent de seguir amagant els informes va donar accés a tants sols 5 informes dels 36 que hi ha a l’expedient 02/2020, excusant-se en què hi havia moltes dades personals. La GAIP va obrir un “incident d’execució” i va haver d’obligar per escrit a l’alcaldessa Mazcuñan a donar accés als 31 informes que faltaven.

Curiosament un dels informes que faltaven (el no 253) indica que els caps de setmana el Cap de la Policia Local no farà cap torn de treball.

Algú es podrà estripar de nou les vestidures, però cada vegada que surt a la llum un document dels que amaguen, es posa de relleu l’existència d’un tracte de favor.


Nota: resolució de la GAIP a:
http://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/2021-0454
i en pdf a:
http://www.gaip.cat/web/.content/pdf/Resolucions-2021-pdf/20210520_Resolucio_454_2021_estimacio_parcial_desestimacio_parcial_266_2021.pdf

Gent fent Poble

 Sant Fruitós de Bages, 15 – setembre – 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *