Loading...

EL TRIPARTIT AMAGA EXPEDIENTS D’EMPADRONAMENT D’OKUPES

El Tripartit -ERC-PSC-JUNTS- va amagar els expedients on figura l’empadronament d’okupes de Sant Fruitós de Bages i va ser un cop més la GAIP qui va obligar a donar-hi accés.

El dia 6 d’abril de 2021 els regidors de Gent fent Poble van demanar accés a l’expedient municipal 814/2020 que té per nom “altes de padró sense dret ni autorització”. L’accés va ser denegat per l’alcaldessa Àdria Mazcuñan i el dia 26 de maig GfP va presentar reclamació a la GAIP (exp. 472/2021).

La GAIP, per a major seguretat, va demanar un informe a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, la qual va resoldre al seu informe IAI-43/2021 que es podia lliurar la informació de les altes del padró. La GAIP en la seva resolució 660/2021 també va estimar en sentit favorable la petició de Gent fent Poble, indicant que calia tan sols anonimitzar dades íntimes personals que pogués contenir l’expedient. Un cop més l’alcaldessa Mazcuñan es va veure obligada a donar accés a uns papers que volia amagar i aquesta vegada el què ocultava eren empadronaments sense dret ni autorització, segons el propi nom posat per l’Ajuntament al padró dels okupes.

Cal dir també que els regidors de Gent fent Poble van sol·licitar a l’alcaldessa poder mantenir una reunió durant la crisi generada per les queixes dels veïns de la Torre Sanmartí pels incidents generats pels okupes al barri, i a les dues peticions fetes l’alcaldessa Mazcuñana va respondre que “se’ls convocarà a una reunió explicativa”. Aquesta setmana s’han complert 9 mesos de la petició de reunió i encara no s’ha fet.

Considerem que no cal dir res més. Aquesta és la forma de procedir la l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages i del seu govern Tripartit.

Nota: resolució de la GAIP a http://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/2021-0660


Gent fent Poble

Sant Fruitós de Bages, 24 de novembre de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *