Loading...

El Síndic de Greuges retreu al Tripartit que no apliqui el ROM i perjudiqui a Gent fent Poble

El ROM (Reglament Orgànic Municipal) indica al seu “Article 65.3.j” que els regidors tenen el dret a ser informats de les noves ordenances fiscals i del nou pressupost municipal amb 10 dies d’antelació abans del seu dictamen. 

Això no es va complir per part del Tripartit ni l’any 2020, ni l’any 2021, on es van donar tant sols 3 dies. 

Aquest incompliment clar del ROM va generar una queixa de GfP. La resposta de l’alcaldessa Àdria Mazcuñan (ERC) va ser que l’article no era d’aplicació d’acord amb un informe que li va fer el secretari municipal. A l’any 2021 es va repetir la història i GfP va presentar una altra queixa. La resposta rebuda va tornar a ser la mateixa.

 Aquesta conducta de l’alcaldessa va fer que es presentés una queixa al Síndic de Greuges per part dels regidors de Gent fent Poble. 

El Síndic va iniciar l’expedient Q-02072/2022. El Síndic de Greuges de Catalunya ha resolt indicant que “compartim el criteri expressat pels promotors de la queixa” presentada pels regidors de GfP. 

La resolució indica així mateix que l’article 65.3.j ha de ser modificat perquè pot entrar en contradicció amb lleis de rang superior, però el Síndic li retreu a l’alcaldessa Àdria Mazcuñan que per comptes d’optar per no aplicar l’article el que haurien d’haver fet és iniciar el procés per la seva modificació. 

El Síndic de Greuges és clar: l’article 65.3.j del ROM és legal i s’ha d’aplicar, i si es considera que no és correcte cal proposar la seva modificació, però la solució mai pot ser no aplicar l’article. 

Per què l’alcaldessa no ho ha volgut entendre ? Als regidors de GfP no ens ha volgut escoltar, però per sort ara li ha dit el Síndic de Greuges.

 Nota: el Síndic ha enviat un escrit a GfP dient que fa 2 mesos va demanar a l’Ajuntament que l’informés de les mesures que adoptaria. A data d’avui no han fet res i no s’han dignat ni ha respondre al Síndic. Així anem … 

Grup Municipal Gent fent Poble

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *