Loading...

EL CAP DE LA POLICIA LOCAL DE SANT FRUITÓS REP TRACTE DE FAVOR

L’actual Cap de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages és la parella sentimental de la regidora de Recursos Humans Cristina Múrcia (PSC) i des de Gent fent Poble basant-nos en els següents fets considerem que se li ha dispensat un tracte de favor inadmissible:

1. Horari de treball de dilluns a divendres:
El Tripartit (ERC-PSC-JUNTS) que governa a Sant Fruitós de Bages va amagar a l’oposició (GfP) un informe que indica que el Cap de la Policia Local només treballa de dilluns a divendres.

Mitjançant la Resolució 637/2021 d’1 de juliol de la GAIP, s’ha obligat a l’alcaldessa Àdria Mazcuñan (ERC) a donar accés a l’informe 265/2020 de la Policia Local i així deixar-lo d’amagar a l’oposició.

En aquest informe fet i signat pel mateix Cap es pot llegir que “el Cap de la Policia Local assumirà un torn flexible de treball de dilluns a divendres”.

En els més de 10 anys d’existència del cos tots els Caps han treballat en torns de 7 dies, com ho fan tots els membres de la Policia.


2. Manca de fitxatge en el portal de control horari:
Des de GfP també es va demanar accés al portal horari de fitxatge on es pot veure que des del dia 1 d’octubre de 2020 l’actual Cap no fitxa i, per tant, no es té cap control horari seu.

Pel què fa als horaris de treball també sempre tots els Caps han fitxat en el portal horari. L’actual Cap és el primer que no ho fa, i fins i tot va deixar de fitxar abans de ser el Cap, i sent ja parella de la regidora de RRHH.

El no fitxatge, a més, contradiu el Real Decreto Ley 8/2019, capítol III, art. 10 – modificació Estatut dels Treballadors art. 34.9.


3. Permís per fer una segona feina fora de la Policia Local:
Ocupant ja el càrrec de Cap se li va concedir una compatibilitat per fer una segona feina fora de la Policia Local en contra de l’informe desfavorable inicial de la tècnica de Recursos Humans i que 2 mesos després es va canviar per un de favorable.

GfP va demanar a l’alcaldessa quin horari de treball faria el Cap fora de la nostra Policia Local i la resposta va ser que la pregunta es plantegés a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el que denota que es desconeix quins dies i hores no treballa per Sant Fruitós.

4. Convocatòria de plaça de Sergent de la Policia Local:
Per completar el llistat de favors cal fer esment que al mes de maig la regidora de RRHH Cristina Múrcia va convocar una plaça de Sergent de la Policia Local.

Per les característiques de la convocatòria aquesta queda restringida a poder-se presentar només l’actual Cap i un altre caporal que porta 17 mesos de baixa.

Tot aquest cúmul de circumstàncies, afegint la gravetat d’haver amagat l’informe, i davant del fet que l’actual Cap de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages és la parella sentimental de la regidora de Recursos Humans Cristina Múrcia (PSC), existeixen fonaments suficients per indicar que se li està donant un tracte de favor envers als altres treballadors municipals i en relació amb les condicions de treball dels
precedents Caps de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages.

Cal que la regidora Cristina Múrcia deixi el seu càrrec de regidora i que l’alcaldessa Àdria Mazcuñan restableixi les condicions habituals de treball que han tingut sempre els Caps de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages.


Resolució de la GAIP a:
http://www.gaip.cat/ca/detall/normativa/2021-0637
i en pdf a:
http://www.gaip.cat/web/.content/pdf/Resolucions-2021-pdf/20210701_Resolucio_637_2021_estimacio_505_2021.pdf

Gent fent Poble

Sant Fruitós de Bages, 28 de juliol de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *