Loading...

Aturar la nova comissaria de policia local afecta a la seguretat de totes i tots.

Veiem amb preocupació l’aturada que està patint el nostre poble en tots els àmbits des que governa el tripartit i el més alarmant és la manca d’explicacions donades. Un dels aspectes que més van subratllar els portaveus del PSC, ERC i JxSF fou la transparència i la comunicació, aspectes que no han posat en pràctica en cap moment.

La nova comissaria de la policia local fou un projecte iniciat pel govern GfP-PSC durant la passada legislatura i per tant la regidora Cristina Murcia el coneix des del primer minut, posteriorment a la tardor passada el projecte va ser posat en comú amb els grups de l’oposició per a fer-los partícips, mitjançant dues reunions, tenint doncs també coneixement ampli i detallat del projecte. Al mes de novembre de 2019 el projecte va ser aprovat inicialment i es va fer la seva exposició pública, període durant el qual cap dels tres grups municipals que ara governen va fer cap al·legació ni proposta respecte del projecte, que al desembre de 2019 va quedar aprovat definitivament.

En quant al finançament de l’obra aquest va ser portat a Ple el dia 1 d’agost de 2019 i els vots foren a favor GfP i el PSC, i abstencions de JxSF i ERC. També doncs, a banda de la conformitat de tots en quant al projecte i al seu finançament, el projecte també va obtenir el vist i plau del llavors Cap de la Policia Local Sr. Campdepadrós. L’obra es va licitar mitjançant concurs públic i es va adjudicar, sense cap observació per part de ningú, tenint en compte a més que aquesta nova comissaria és del tot necessària per poder ampliar la plantilla d’agents i dotar-se d’un espai adequat i suficient per prestar el servei correctament als ciutadans.

No és comprensible de cap manera aquesta aturada de l’obra, sense cap explicació a l’actual oposició, a més tenint en compte que nosaltres sí que els vàrem fer partícips de cada pas i que mai es va presentar cap al·legació.

Entenem que aquesta aturada de la comissaria repercuteix negativament en la seguretat dels nostres veïns i veïnes, en les condicions de treball dels agents i en la millora dels serveis que ha de rebre el ciutadà, també afecta als Voluntaris de Protecció Civil ja que hi disposaran d’un espai propi i endarrereix la creació del nou cos dels Agents Cívics iniciat per Gent fent Poble i que necessiten de la nova comissaria per ubicar-se degudament.

Aturar la nova comissaria de Policia Local afecta a la seguretat de tots i des de GfP demanem al govern tripartit que reprengui d’immediat les obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *