Loading...

AJUNTAMENT: TANCAMENT ECONÒMIC EXERCICI 2020. SAPIGUEM TOTES LES DADES

Fa una setmana sortia la notícia de que el tancament econòmic de l’exercici 2020 de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages s’havia saldat amb un romanent (diner sobrant) de 2 milions d’euros.

Creiem que cal fer un petit anàlisi d’aquesta dada i d’algunes altres que no s’han publicat i que també són molt importants a tenir en compte.

Era d’esperar que un any en què des del 14 de març i fins al mes de juny vàrem estar tancats a casa i amb tot aturat, sobressin diners per la no execució d’obres i festes, entre altres coses. No obstant des de Gent fent Poble considerem que a partir del juliol i fins al desembre on sí que ja es podien fer, el govern municipal no va fer res ni d’inversions ni tampoc d’ajudes. I destaquem el tema ajudes perquè en un any amb Covid i amb més de 3 mesos confinats, Gent fent Poble va destinar 1 milió d’euros a ajudes a famílies i a comerços i empreses, dels quals al juliol quan va entrar el Tripartit (ERC-PSC-JUNTS) en quedaven encara 700 mil i que no es van utilitzar. Pot semblar molt bonic dir que han sobrat 2 milions d’euros, però en un any Covid és una vergonya que sigui així, quan una part d’aquests diners hauria d’haver arribat de forma directa a les persones, els comerços i les empreses del nostre municipi.

Altres dades del tancament econòmic que no s’han dit des de l’Ajuntament i que també són preocupants són:

ESTALVI NET : any 2019 = 23’92% / any 2020 = 14’79% ( -38’17% )

ENDEUTAMENT : any 2019 = 16’26% / any 2020 = 24’46% ( +50’43% )

Com s’explica que un Ajuntament al qui li sobren 2 milions d’euros perquè no ha fet res, hagi fet augmentar el deute i hagi fet reduir l’estalvi ?

Per què han amagat la dada de l’augment de l’endeutament ? Per què han amagat la dada de la pèrdua d’estalvi net ?

A Gent fent Poble estem preocupats per la mala gestió econòmica feta pel govern Tripartit i sobretot per amagar totes les dades del tancament econòmic als ciutadans. Aquests eren els qui proclamaven transparència. Doncs una mostra més …

Gent fent Poble

Sant Fruitós de Bages, 28 de juliol de 2021

One comment
  1. Albert alias Tato

    Bona nit

    Ara he llegit aixo i lo de la parella de la Murcia.. i res.. mentre anem tragant i no fent res al respecte ells aniran fent i anant guanyant terreny.. Terreny robat i conseguit de males maneres pero nosaltres anar claudicant.. Lo quan si fos per mi no ho consentiria. Per les bones o per les dolentes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *