Loading...

20 d’agost a les 9 del matí: un ple que vulnera drets

Avui s’ha celebrat un Ple extraordinari en una data i un horari inusual i poc obert a la participació i coneixement a la ciutadania.
Des del grup municipal GfP es va avisar per mail a l’alcaldessa del fet que 4 regidors no podien assistir al Ple i es proposava una data alternativa. La resposta ha estat menysprear aquesta circumstància del grup majoritari a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Així doncs entenem que significa intrínsecament un menyspreu cap als ciutadans que representem i una vulneració directe del dret de participació i vot en una sessió plenària d’aquesta importància.
Des de Gent fent Poble considerem que en pro de la transparència, que tant pregona el nou equip de govern, un Ple del Cartipàs es mereix ser celebrat en un horari habitual de tarda i en una data que no sigui les setmanes centrals del mes d’agost, on hi ha veïns i veïnes que gaudeixen de les seves vacances fora del municipi.
El menyspreu, l’actitud autoritària i la manca d’ètica política de l’alcaldessa, i per extensió del seu govern, s’ha vist plasmat de nou aquesta setmana i també en el Ple d’avui. No obstant aquesta circumstància, Gent fent Poble hem deixat clar que en pro de treballar positivament pel nostre poble, el posicionament era de vot favorable pel punt del préstec per inversions 2020 -punt iniciat i elaborat per GfP abans del 17 de juny- i pel punt del nou Cartipàs.
Aprofitem per donar la benvinguda a la nova regidora Estrella Morales, com així s’ha fet per part del portaveu de GfP en el tram inicial del Ple, tot recordant que la nova regidora en el seu discurs de presa de possessió s’ha oblidat que en aquest Ajuntament hi ha 13 regidors/es.
Com a acte de responsabilitat han assistit al Ple els 2 regidors que podien i per solidaritat i com a gest de reivindicació dels drets vulnerats, un cop feta la presa de possessió els 2 regidors de GfP han abandonat la Sala.


Sant Fruitós de Bages, 20 d’agost de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *